fbpx

HVORDAN BLIVER MAN “FLYING SUPERKID”?

Flying Superkids har sin hjemmebase i Foreningen Gymnastikgården og er flagskibet i vores almennyttige forening. Det er noget, vi er utroligt stolte af og som understreger det særlige fællesskab og miljø, man er en del af, når man træner gymnastik i vores forening.

Vi ved, at der er mange, som drømmer om at blive en del af Flying Superkids, og det er noget, vi modtager mange henvendelser omkring fra børn og voksne i hele landet.
Desværre er det ikke muligt for alle. Det kræver nemlig en vis portion talent og vilje at ”gå hele vejen”. Derudover skal man kunne deltage i de 3 ugentlige træninger, som foregår på Gymnastikgården.

Springgymnasik
Springgymnasik

Flying Superkids hører nemlig kun til i vores forening i det vestlige Aarhus, og alle ”superbørnene” bor i Aarhus og den umiddelbare omegn.

Generelt anbefaler vi ikke, at man bor for langt væk fra Aarhus, hvis man gerne vil gå til gymnastik i vores forening – mest af alt for at undgå at man som familie ”går død i transport.” Fordi når der er træning 3 gange om ugen og en masse optrædener, bliver det hurtigt for meget, hvis der er over en times kørsel både frem og tilbage hver gang. Det vil påvirke glæden ved og lysten til at træne og optræde, og det er fundamentet for al træning i vores forening.

Men hvis du derimod bor i eller med rimelig afstand til Aarhus, er mellem 5 og 11 år gammel, og gerne vil prøve gymnastikken af i et inspirerende og unikt miljø, er du mere end velkommen til at tilmelde dig et af de forskellige breddehold i foreningen.

Hvis du har masser af erfaring med gymnastik fra et andet sted, så kan du læse mere i afsnittene herunder. 

Springgymnasik

HVORDAN FOREGÅR OPRYKNINGEN TIL FLYING SUPERKIDS?

Der er ikke en fast opskrift på, hvordan man bliver en Flying Superkid. Men for de flestes vedkommende sker oprykningen til Flying Superkids i forbindelse med et længere forløb, der består af flere trin. Forløbet vil variere i længde og omfang fra barn til barn og vil i høj grad afhænge af det enkelte barns potentiale og dedikation.

Springgymnasik
Springgymnasik

Oftest tager forløbet sit udgangspunkt i den almindelige gymnastiktræning på de forskellige breddehold i foreningen. Breddeholdene udgør nemlig den primære talentbase for de videregående hold, herunder Flying Superkids. Næsten alle vores Flying Superkids gennem tiden er startet ud på et af de forskellige breddehold og har trænet på Gymnastikgården, siden de var ganske unge.
Som udgangspunkt skal man altså være tilmeldt gymnastiktræning på et af vores breddehold for at blive udtaget til de videregående hold. 

En sjælden gang imellem sker det dog, at en gymnast fra en anden forening bliver optaget direkte på “Talentholdet” eller endda på “Flying Superkids Junior”, som er det sidste trin inden Flying Superkids. Det er dog kun helt undtagelsesvis, og der afholdes ingen offentlige optagelsesprøver eller auditions.

Men hvis du bor i Aarhus og omegn, kan en hel masse gymnastik i forvejen og drømmer om at blive en del af Flying Superkids, er du velkommen til at skrive en mail til Jack Godbersen på: j@flyingsuperkids.com.

Springgymnasik

“Vejen” til Flying Superkids

Selvom der ikke er en fast opskrift for oprykningen til Flying Superkids, er der alligevel 2 trin, som går igen for de fleste. Som regel skal alle børn nemlig prøve kræfter med både vores Talenthold og Junior hold, inden man kan blive en del af Flying Superkids.

Vores trænere gør sig generelt umage for ikke at udtage nogen, som ikke kan gå “hele vejen”, selvom det er utroligt svært at forudse. Det handler i høj grad om barnets potentiale og vilje. Det afhænger altså ikke af, hvad det enkelte barn kan og/eller ikke kan på et givent tidspunkt. Det betyder også, at der IKKE er nogen fast “opskrift” på, hvad man skal kunne for at blive udtaget, ligesom der heller ikke en fast tidshorisont på, hvor længe man er på de forskellige hold.

De forskellige hold er beskrevet nærmere herunder.

Springgymnasik
Springgymnasik

Talentholdet:
Talentholdet er normalt det første skridt på vejen til at blive en Flying Superkids. Oprykningen til talentholdet foregår ved at vores trænere, med Jack og Lars Godbersen i spidsen, spotter de børn, som har den rette blanding af talent og energi.

Langt de fleste børn, som bliver rykket op på Talentholdet, er mellem 5 og 9 år gammel. Det sker også en gang i mellem, at 10 og 11-årige børn får chancen. Udtagelse af børn over 11 år sker kun meget sjældent, da de som regel ikke kan nå at blive en Flying Superkid.

Talentholdet består af ca. 25-36 gymnaster – både drenge og piger – i alderen 5-11 år. Holdet træner 2 gange ugen i 1,5 time af gangen. Derudover skal gymnasterne følge et træningsprogram, der skal laves derhjemme nogle af de dage, hvor der ikke træning.

Formålet med træningen på Talentholdet er at forberede barnet på de forventninger og den øgede mængde træning, som man vil møde i vores gymnastiske eliteforløb. I alle vores videregående forløb er det lysten og glæden ved gymnastikken, der driver værket. Derfor er det rigtig vigtigt for os, at barnet synes den ekstra mængde træning er sjov. Derudover bruges træningen selvfølgelig til at vurdere og evaluere på barnets udvikling og fremgang i forhold til det videre forløb.

Flying Superkids Junior:
Næste og sidste skridt i forløbet, er Flying Superkids Junior, som består af ca. 25-36 gymnaster i alderen 7-13 år. På Junior holdet bliver træningen intensiveret, så børnene ved, hvad der venter dem, hvis de slipper gennem nåleøjet og bliver en del af Flying Superkids.
Rent praktisk betyder det, at der kommer en ekstra træning om ugen og at hjemmetræningen øges. På Flying Superkids Junior holdet træner man derfor 3 gange om ugen i 2,5 time hver gang. Derudover bliver der skruet op for niveauet i undervisningen og springene. På Juniorholdet vil børnene også blive introduceret til mere kompetencetræning, herunder hulahop, sjippe og dans. Endelig vil man på Juniorholdet begynde at optræde og lave shows til diverse arrangementer rundt omkring i Danmark og udlandet. 

Flying Superkids:
De gymnaster, som rykker op fra Junior holdet, bliver en Flying Superkid. Flying Superkids holdet består af ca. 55 gymnaster i alderen fra 8 til 21 år. Superkidsene træner 3 gange om ugen i 2,5 timer og laver derudover styrke- og smidighedsøvelser derhjemme.
Til træning er superkidsene normalt inddelt i 2 hold, hvor de yngre og ældre superkids træner hver for sig. Det giver mere tid til hver enkelt gymnast til at øve sig på forskellige spring og udvikle sine kompetencer. Derudover vil der på Flying Superkids også være special-træninger og selvfølgelig en masse shows og optrædener i Danmark og udlandet, som man skal deltage i.

Her kan du læse anmeldelse af Flying Superkids fra maj 2024.

 

Springgymnasik