fbpx

  HVORDAN BLIVER MAN EN “SUPERKID”?

  Flying Superkids er flagskibet i vores almennyttige forening, og det er noget vi er utroligt stolte over, og noget vi selvfølgelig får mange henvendelser omkring.
  Der er rigtig mange, der drømmer om at blive en del af Flying Superkids, men desværre er det ikke muligt for alle.
  Flying Superkids hører nemlig kun til i Aarhus, og “superbørnene” bor i Aarhus og nærmeste omegn – mest af alt for at undgå at familierne “går død i transport”. Når der trænes 3 gange om ugen og optrædes en masse, så duer det ikke med en times kørsel hver gang. Det påvirker glæden både ved at træne og optræde.

  Men hvis du bor i Aarhus og omegn, er imellem 5-11 år og gerne vil prøve gymnastikken af, så er det bare med at få tilmeldt dig et af holdene i vores forening.

  Hvordan foregår det? 
  Børn med den rette blanding af talent og energi spottes af vores trænerne og får lov til prøve at træne med på det såkaldte “Talenthold”, som er første skridt på vejen til at blive en Flying Superkid.
  Langt de fleste børn – som bliver rykket op på Talentholdet – er mellem 5 og 9 år. Det ses også enkelte gange at 10 & 11-årige får chancen, men udtagelse af børn over 11 år sker kun meget sjældent, da de som regel ikke vil kunne nå at blive en Flying Superkid.
  Vores trænere gør sig generelt megen umage for ikke at udtage nogen, som ikke kan gå “hele vejen”, selvom det er utroligt svært at forudse. Det handler i høj grad om potentiale – og derfor ikke om, hvad det enkelte barn kan og/eller ikke kan på et givent tidspunkt. Det betyder også, at der IKKE er nogen “opskrift” på, hvad man skal kunne for at blive udtaget.

  Næsten alle Flying Superkids har altså trænet på Gymnastikgården, siden de var ganske unge.

  En sjælden gang imellem sker det dog, at en gymnast fra en anden forening bliver optaget direkte på “Talentholdet” eller endda på “Flying Superkids Junior”, som er det sidste trin inden Flying Superkids. Det er dog kun helt undtagelsesvis, og der afholdes ingen offentlige optagelsesprøver eller auditions.

  Men hvis du bor i Aarhus og omegn, kan en hel masse gymnastik i forvejen og drømmer om at blive en del af Flying Superkids, så prøv at skriv en mail til j@flyingsuperkids.com.